AMANZIE

Amanzie is een eenmanszaak met als doel om iedereen een unieke belevenis op het water te laten ervaren. Dit kan zowel in groep als individueel.

Mijn naam is Sten De Lille en ik ben het gezicht achter Amanzie. Mijn avontuur begon op mijn achtste levensjaar. Toen ben ik voor de eerste keer gaan zeilen op binnenwateren. Eenmaal zeilen voor mij kinderspel was geworden, ben ik overgestapt naar windsurfen. Ik ontdekte een nieuwe manier om plezier te maken en tegelijkertijd mijn lichaam in beweging te houden. Zo ontstond mijn nieuwe passie die ik graag met iedereen wou delen. Om dit te kunnen realiseren en mijn cursisten de beste mogelijke lessen aan te bieden, heb ik op mijn vijftiende het diploma initiator windsurfen behaald.


Naarmate mijn windsurfvaardigheden vorderden was de gemiddelde windsnelheid in België niet meer uitdagend genoeg. Hierdoor kon en kan ik nog steeds slechts enkele dagen in het jaar gaan surfen.

 

Omdat fitnessen niet echt mijn ding is, ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe, uitdagende watersport. Zo ontdekte ik een vrij nieuwe sport, SUP of beter bekend als Stand Up Paddleboarden.


SUP is een ideale sport voor mensen die eens iets anders willen dan trainen tussen vier muren. Bij deze conditiesport gebruik je quasi alle spieren in je lichaam. Ideaal om te combineren met je bestaande trainingsschema.


Opnieuw ontdekte ik een watersport die ik met alles en iedereen wilde delen. Daarom besloot ik in 2017 mijn diploma instructeur SUP te behalen.

Recent richtte ik mijn watersportschool AMANZIE op. Op deze manier kan ik mijn passie voor watersporten, combineren met lesgeven in het secundair onderwijs.